Automatkörkort

Automatkörkor

 

Hos Gabriels Trafikskola i Stockholm och Jakobsberg kan du övningsköra med en automatväxlad bil om du vill ta körkort för automat. När du skriver in dig hos oss så frågar vi dig om du vill övningsköra med manuell eller automatisk växellåda.

 

Manuell eller automat?

 

En mycket vanlig fråga vi får är om man ska ta körkort med automat eller manuell. Tar du körkort med en manuell växellåda så har du fördelen av att du även kan köra bilar med automat. Tar du körkort med automat får du endast köra bilar med en automatväxlad växellåda. Vi rekommenderar de flesta att ta körkort med manuell då det är värt investeringen i att det kostar lite fler körlektioner. En annan aspekt med automat är att det blir svårare när man ska hyra bil utomlands då de flesta hyrbilar är manuella i Europa.

 

Fördelen med automat är att det är lite enklare och därmed går det lite snabbare ta körkortet. Vissa har även svårt med att köra bil med manuell växellåda och då är automatkörkort ett bra alternativ. Är du osäker så prata gärna med oss så hjälper vi dig i rätt riktning.