Handledarutbildning

Handledarutbildning Stockholm

Boka handledarutbildning

Just nu erbjuder vi utbildningen för 450 kr per person.

Boka genom att välja område i toppen av denna sida. 

Övningskör med handledare

Handledarutbildning Stockholm

För att övningsköra privat med en handledare behöver du som elev och din handledare gå en handledarutbildning (även kallad introduktionsutbildning). Att övningsköra privat är ett bra komplement till dina körlektioner hos trafikskolan där du har tillfälle att mångdträna på det du lär dig hos trafikskolan.

Under utbildningen får ni de verktyg ni behöver för att framgångsrikt kunna övningsköra tillsammans.

 

Vad krävs för att bli handledare?

Alla kan inte bli handledare utan du måste ha uppnått följande saker för att kunna bli handledare:

– Du ska ha fyllt 24 år
– Du ska ha körkort från Sverige eller ett annat EES-land
– De senaste tio åren ska du ha haft körkortet i minst 5 år

Anmäl dig som handledare hos Transportstyrelsen här. Du kan anmäla dig som handledare åt din elev innan då gått utbildningen för att spara tid. Transportstyrelsen kommer dock inte behandla din ansökan förns både du och din elev har gått utbildningen.

Det är när ni har fått godkännandet av Transportstyrelsen som nu kan övningsköra tillsammans och inte efter att ni har gått utbildningen. 

 

Vad gör man på en handledarkurs?

En handledarutbildningär en utbildning man går under ett tillfälle och pågår i ca 3 timmar. Under utbildningen får handledaren veta vilket ansvar den har, vilka kriterier Trafikverket har för teoriprov och uppkörning samt hur man kan köra mer miljövänligt. För att bli godkänd på utbildningen så behöver du vara närvarande under hela utbildningen.

Hur länge gäller en handledarutbildning?

Efter att du har gått utbildningen så är den giltig i 5 år. Går tiden ut behöver du gå om utbildningen för att kunna vara handledare igen.

Måste man gå om handledarutbildningen?

Har du gått utbildningen så gäller den i 5 år. Du behöver inte gå utbildningen igen om du ska vara handledare åt en till elev. Du får vara handledare åt 5 personer samtidigt. 

 

Boka handledarutbildning i Stockholm

Vill du gå en handledarutbildning i Stockholm kan du göra det hos oss på Gabriels Trafikskola på Östermalm i Stockholm. Vi har mycket fräscha lokaler där du kan göra handledarutbildningen. Nämrsta stationer är Stadion eller Karlaplan med tunnelbanan.

Boka handledarutbildning i Jakobsberg

Vi erbjuder handledarutbildning i Jakobsberg i Järfälla. Gabriels trafikskola befinner sig då exakt vid Jakobsbergs pendeltågsstation. Hit tar du dig från Stockholm city med pendeltåg på ca 20 min. 

Måste man gå handledarkursen tillsammans?

Nej, både elev och handledare måste gå utbildningen men ni behöver inte gå den tillsammans. Ni  kan alltså gå utbildningen på separata trafikskolor under olika tillfällen.

Handledarutbildning pris

Hos Gabriels Trafikskola går du kursen för 399 per person. Glöm inte att alla deltagare måste ta med ID för att vi ska kunna rapportera till Transportstyrelsen att du har gått utbildningen. 

 

Handledarutbildning online

Vi erbjuder för tillfället inte utbildningen online. Detta är npgot som tillåtits under pandemin för att kunna erbjuda kursen på distans. Om detta blir verklighet när pandemin är över kommer vi erbjuda det på våran hemsida samt på korkortssidan.se.

 

Inte riskettan

Många förväxlar utbildningen med riskettan ( riskutbildning del 1 ) som också är en kurs på 3 timmar som man gör under ett tillfälle. Detta är viktigt att veta om då du måste ha utfört riskettan innan du gör teoriprovet eller uppkörningen.

 

Google omdöme
4.7

Fråga om handledarutbildning? Maila oss.

6 + 15 =