Hur många körlektioner?

Hur många körlektioner?

En av det vanligaste frågorna vi får på Gabriels Trafikskola är:

Hur många körlektioner behöver jag?

Då det är en mycket bra fråga men också en komplicerad fråga att svara på eftersom det skiljer sig från person till person. Då alla lär sig olika så tar det också olika lång tid för varje person att ta körkortet. Givetvis vill du hålla körlektionerna nere för att spara tid och pengar men att fokusera för mycket på det leder ofta till motsatt effekt. Varför? För att när fokus ligger på antalet körlektioner ökar det stressen och antalet körlektioner blir lidande.

Antal körlektioner

Det antal körlektioner just du behöver är som sagt individuellt men här kommer några konkreta tips som hållet antalet körlektioner nere.

Intensivkurs

Ju oftare du kör desto bättre behåller du kunskaperna. Det är därför en intensivkurs är så effektivt för att ta körkort. Då kör du varje dag och har en tydlig plan och med ett tydligt mål som motiverar dig. Kör du på måfå eller då och då så får du också medelmåttiga resultat. Vill du köra färre körlektioner? Kör intensivt!

Plugga körkortsteori tidigt

Du för ut mer av körlektionerna om du vet vad din trafiklärare pratar om. Många pluggar bara till teorin när det närmar sig teoriprov vilket är fel. Körkortsteorin ska du kunna för din och andras säkerhets skull. Läser du i god tid lär du dig mer under körlektionerna och ökar chanserna till att du klarar proven på första försöket. På så sätt kör du färre körlektioner.

Det är okej att göra fel

Framgång är summan av alla fel man gör. Vi märker att många elever har stor press på sig själv och vill att allt ska gå perfekt. Det går aldrig perfekt. Du ska göra fel och bara på det sättet lär du dig. Var ödmjuk inför uppgiften att ta körkort och du kommer kommer slappna av. Det är okej att göra fel. Vi vill att du ska göra fel. Då tar du förre körlektioner.

Övningskör privat

Att bara köra hos en trafikskola är givetvis optimalt. De eleverna kör också enligt undersökningar färre körlektioner och har större chans att klara proven på första försöket. Men ekonomin tillåter ibland inte detta och då är det bra att övningsköra privat. Då kan du och din Handledare mängdköra det du lär dig hos din trafikskola. För att övningsköra privat behöver ni gå en handledarutbildning. Boka handledarutbildning i stockholm eller handledarutbildning i Jakobsberg.

Automatkörkort

Att ta körkort för automat är lite enklare då du inte behöver växla det underlättar flera aspekter i bilkörningen. Övningskör du med automat får du också ett automatkörkort. Med det sagt så håller du körlektionerna nere.

Andra faktorer

Åldern påverkar antalet körlektioner. Ju yngre man är desto färre körlektioner i regel tar man.

Stress. Det kanske man kan påverka men lever som har en stressig vardag tar det oftast längre tid för.

Press. Om du måste ta körkortet på grund av ett jobb, familjesituation eller vad dom helst så påverkar det elevers koncentration.

Att försöka komma billigt undan. Ironiskt nog brukar det bara leda till att det blir fler körlektioner. Det finns inga genvägar. Chansa inte på att gå på uppkörning. Plugga inte bara körkortsfrågorna utan läs boken och fördjupa dig. Nöt in bilkörningen. Det ska sitta i ryggmärgen.

No Comments

Post A Comment