Köpvillkor 

Nedan kan du läsa om köpvillkoren hos Gabriels Trafikskola

Villkor

Avbokningsregler

Avbokning av körlektion skall ske senast arbetsdagen före körlektionen före 12:00. Avbokning skall endast ske via elevcentralen.se, telefon (ej telefonsvarare) eller på plats i trafikskolan. Avbokas en körlektion för sent debiteras fullt pris för körlektionen. Avbokar en elev mycket upprepande gånger förbehåller vi oss rätten att avbryta elevens utbildning.

Avbokning av intensivkurs samt 10 körlektioner eller fler ska meddelas senast 14 arbetsdagar före kursstart. Vid sen avbokning av kurs debiteras 50% av kursens/körlektionernas kostnad.

 

Sjukdom

Vid sjukdom skall läkarintyg visas för att en utebliven körlektion inte ska debiteras. Vi godtar endast intyg från läkare eller sjukvårdsinstans.

Betalning

Förskottsbetalning gäller hos Gabriels Trafikskola. Med detta menas att körlektioner och alla andra tjänster från Gabriels Trafikskola ska betalas innan tjänsten genomförs. Betalning sker via kort, swish, delbetalning eller via e-handeln.

Giltighetstid

Inköp skall förbrukas inom 6 månader från och med inköpsdatum.

Provavgifter

Provavgifter från trafikverket ingår inte i några av våra paket eller erbjudanden.

Person- och kontaktuppgifter

Du som elev ansvarar för att dina kontaktuppgifter stämmer. Skulle vi i receptionen ha skrivit fel kontaktuppgifter när du anmälde dig eller skulle du ändra dina kontaktuppgiter är du fortfarande ansvarig för att uppgifterma stämmer. Detta gäller din adress, telefonnummer samt e-post.

Öppet köp & bytesrätt

Gabriels trafikskola har ej öppet köp på sina tjänster och produkter.

 

Ångerrätt E-handel

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från och med att du har fått en vara levererad till dig. Detta står i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Ångerrätten i distansavtal gäller inte om:

  • Tjänsten har påbörjats under ångerfristen
  • Produkten kan inte ångras om den är i ett sämre skick eller om den är gammal att värdet har minskats.

Observera att ångerrätten endast gäller vid köp via E-handel och inte på plats hos Gabriels Trafikskola.

Avtalsförändringar

När vi ändrar på avtalet kommer du att få ett meddelande om detta. I detta fall behöver du godkänna villkoren igen även om du har gjort det tidigare. Var god läs villkoren noga för att vara medveten om förändringarna.

Avvikelser

Vi reserverar oss för att villkoren kan vara annorlunda i samband med prisändringar, kampanjer, realisationer eller förändring av paket.

§ FORCE MAJEURE

Gabriels Trafikskola friskriver sig från avtalets åtaganden då saker som står utanför vår makt som yttre och extrema faktorer som vi som företag inte kunnat räkna med eller förutse och därmed inte kan genomföra våra tjänster och göra en återbetalning eller stå för ersättningskrav från kunden.

Fast pris

Elever som  köpt paketet Fast pris: ni ska ha köra minst 3 körlektioner i veckan och max 6 körlektioner i veckan. Utbildningen ska pågå på mellan 4-8 veckor. Planeringen är att vi bokar först 25 körlektioner och bokar fler körlektioner ut efter behov. Avbokas körlektioner för sent debitereas körlektionen med fullt pris på 1 390 kr.

Effektivitetsutbildning och tempolektioner

Körlektioner i paketen effektivitetsutbildning och tempolektioner skall genomföras varje dag. Måndag – fredag.

Bokning av prov

Trafikskolan bokar uppkörning och teorprov åt dig på trafikskolans kod. Detta betyder att du gör proven på trafikskolans namn. För att vi ska kunna boka detta behöver du följa lärarens rekommendationer för antal körlektioner som behövs för att du ska bli godkänd på alla moment i utbildningsplanen.

Planering

Vi är oftast, beroende på säsong, fullbokade 3-8 veckor framåt. Efter den initiala planeringen av dina körlektioner kommer du att få en estimering på om ditt paket kommer att räcka för att ta körkortet. Skulle din estimering betyda fler körlektioner behöver du boka dessa omgående för att undvika avbrott i din utbildning. Väljer du att inte göra detta kan vi inte garantera en kontinuitet i din utbildning.