Övningsköra privat

Övningsköra privat

Handledarutbildning trafikskola jakobsberg

Att övningsköra privat är en bra idé för att kombinera övningskörningen hos din trafikskola. Då kan du mängdträna på de moment du övningskör med din trafiklärare och förhoppningsvis spara tid och sänka kostnaderna för ditt körkort. För att få övningsköra privat behöver du övningsköra med en godkänd handledare. Här kommer kommer vi ge dig tips, länkar och råd för dig som vill övningsköra privat.

Handledarutbildning

För att din privata lärare ska bli en godkänd handledare behöver han/hon gå en handledarutbildning eller en introduktionsutbildning som det också heter. Handledarutbildningen behöver även du som elev gå. Elev och handledare behöver dock inte gå kursen tillsammans.

Handledarutbildningen gör du hos din trafikskola och pågår under ett kurstillfälle i ca 3 timmar. Efter att ni gått kursen kommer trafikskolan att rapportera till Transportstyrelsen att ni genomfört utbildningen.

 

Ansökan handledare

 

Ni som elev och handledare behöver också ansöka om handledarskapet hos Transportstyrelsen. Ni kan ansöka om handledarskapet här. När ni har fått er ansökan om handledarskap godkänt kan ni börja övningsköra privat. En handledare kan max vara handledare åt 15 stycken elever.

 

Krav för att bli handledare

 

För att bli handledare och lära andra att köra bil behöver du först uppfylla några krav. Dessa krav är:

  • Du har fyllt 24 år
  • Du ska ha haft körkort i minst 5 år under de senaste 10 åren.
  • Körkort från Sverige eller ett annat EES-land
  • Du har gått handledarutbildningen

 

Handledarutbildning i Stockholm

 

Gabriels Trafikskola har hållit handledarutbildningar i flera år och som har uppskattas mycket. Faktum är att de flesta som går på våra handledarutbildningar även sen blir elever hos oss.

Gabriels Trafikskola erbjuder handledarutbildning i Stockholm och handledarutbildning i Jakobsberg. Du kan boka plats för handledarutbildningen på vår trafikskola i Stockholm här och på vår trafikskola i Jakobsberg här.

Boka handledarutbildning i Stockholm

Boka handledarutbildning i Stockholm

Boka handledarutbildning i Jakobsberg

Boka handledarutbildning i Jakobsberg