Riskettan

Boka riskettan i Jakobsberg eller i stockholm.
Riskettan i Stockholm

Jag heter Ola & det är jag som håller i riskettan i Jakobsberg. Välkomna!

600 kr / person

  • 15 december 17:30 (Jakobsberg)

Information

  • Kursen utförs i Jakobsberg
  • Förbokning krävs
  • Ta med ID/pass

Riskettan i stockholm

Vad är riskettan?

Riskettan (på svenska) eller riskutbildning del 1 är en obligatorisk utbildning för att kunna ta B-körkort i Sverige. Det är en utbildning som handlar om riskfyllda beteenden i trafiken samt om droger, alkohol och andra farliga saker som påverkar bilkörningen. Syftet är att du ska bli medveten och få en respekt med farorna som är förenade med situationer samt intag av farliga substanser.

Måste man gå riskettan?

Ja. Du måste utföra och bli godkänd på riskettan för att kunna ta körkort. Riskettan (och risktvåan) ska vara utförda innan du utför kunskapsprovet och uppkörningen. I annat fall kommer du inte kunna utföra teoriprovet och uppkörningen. Många förväxlar riskettan med handledarutbildningen efterssom båda är kurser på 3 timmar. Var därför noga med att kontrollera att du utfört riskettan innan du går för att göra teoriprov. Du kan kontrollera att du utfört riskettan genom att kontakta din trafikskola eller kontakta transportstyrelsen för att se om du utfört den eller inte. Riskettan har en giltighetstid på 5 år så det kan även vara så att kursen du gått inte är giltig längre.

Vad gör man på riskettan i stockholm?

Riskettan är mer som ett seminarium än en föreläsning. Du måste vara delaktig i diskussioner samt komma i tid och vara på plats under hela kursen. Läraren har rätt att inte godkänna dig om du är sen till kursen (krav från Transportstyrelsen). På många frågor finns det inga rätt och fel utan du ska vara delaktig i diskussioner och förstå riskerna med riskfyllda aspekter i samband med bilkörning. Det är bra att man har kört bil och är lite påläst före kursen för att kunna bidra i diskussionerna.

Kan man boka teoriprov & uppkörning innan man gjort riskettan?

Ja det kan du. Men riskettan och risktvåan (halkbanan) måste vara utförda för att du ska kunna göra teoriprov och uppkörning.

Kan man göra risktvåan före riskettan?

Ja det kan du. Det finns inga krav på att du måste utföra riskettan först utan du kan göra risktvåan och där efter riskettan om du så önskar.

Riskettan i Stockholm

Hos Gabriels Trafikskola kan du gå riskettan i Stockholm. Då utför vi den hos vår trafikskola i Jakobsberg som ligger i Järfälla norr om Stockholm. Kursen pågår i ca 3 timmar med en paus. Som deltagare måste man vara med under hela kurstiden samt ta med ID för att kunna identifiera sig. I annat fall kan trafikskolan inte rapportera att du utfört riskettan till Transportstyrelsen.

Vill du gå kursen i en annan stad än stockholm rekommenderar vi dig att använda tjänsten hos korkortssidan.se där du kan fråga tafikskolor i din stad om prisförslag. Klicka här för att komma dit.

Då kan du exempelvis ange att du vill gå riskettan i en annan stad och där efter blir alla trafikskolor meddelade om ditt önskemål om kurs, plats och datum. På så sätt kan du jämföra prisförslag om riskketan i din stad och välja det datum och pris som passar dig bäst.

BOKA KURS ONLINE ELLER RING OSS