Riskettan Stockholm ( Jakobsberg )

Boka riskettan för 600 kr

Riskettan Stockholm – Riskutbildning del 1

Boka riskettan i Stockholm ( Jakobsberg )

 Klicka på knappen högst upp på denna sida för att boka riskettan.

Utan att ha gjort Vad är riskettan?

Riskettan Stockholm

Riskettan eller riskutbildning del 1 är en obligatorisk utbildning för att kunna ta körkort i Sverige. Det är alltså ett krav på att gå riskettan för att kunna göra teoriprov och uppkörning. Du kan boka teoriprov och uppkörning utan att du har utfört riskutbildning del 1 men du kommer inte kunna utföra proven som du inte blivit godkänd på riskutbildning del 1 och 2.

Har jag gjort riskettan?

Många förväxlar utbildningen med handledarutbildningen på grund utav att båda kurserna är på 3 timmar och utförs under ett tillfälle. Kontorllera om du gjort riskutbildningen genom att kontakta Transportstyrelsen här.

Riskettan Stockholm

Under 2022 kommer vi att börja med att erbjuda riskettan i våra lokaler i Stockholm. Då är du välkommen till våran lokal på Artilelrigatan 83 i Stockholm för att genmföra utbildningen. 

Riskettan Jakobsberg – Järfälla

Vi erbjuder utbidningen i våran lokal i Jakobsberg i Järfälla. Vi ligger exakt vid jakobsbergs pendeltågsstation. Från T-centralen tar det ca 20 min till oss med pendeltåget.

Kan man bli underkänd på riskettan?

Du kan bli det men det är väldigt osannolikt. Nästan ingen blir det. Det finns krav på att du måste vara närvarande under hela utbildningen samt att du ska vara delaktig i diskussioner. Är du inte det så kan du bli underkänd. Det finns alltså inte heller något prov under utbildningen.

Hur länge gäller riskettan?

Efter utförd ubildning så har den en giltighetstid på 5 år. Skulle tiden gå ut behöver du göra om utbildningen.

Vad gör man på en risketta?

På utbildningen kommer man ta upp riskfyllda beteenden i trafiken samt farligheterna med droger, alkohol samt andra substanser som är farligt i samband med bilkörning. Under kursen kommer man diskutera olika ämnen där det i många frågor inte finns rätt eller fel svar på en fråga. Syftet att man ska bli mer uppmärksammad på farliga beteenden i trafiken som kan få katastrofala konsekvenser.

Fråga om riskettan? Maila oss.

10 + 8 =