Riskutbildning

Riskutbildning

 

Trafikskola i Jakobsberg och Stockholm

För att ta körkort behöver du genomföra en riskutbildning. Riskutbildningen är indelat i två delar. Riskettan (riskutbildning del 1) och Risktvåan (riskutbildning del 2). Risktvåan för att förvirra ännu mer är vad de flesta känner igen om halkbanan. Riskutbildningen är obligatorisk och måste genomföras innan man gör teoriprovet.

 

Riskettan

 

Riskettan är en kurs som du gör under ett tillfälle hos din trafikskola. Riskettan belyser riskfyllda beteenden i trafiken som trötthet, alkohol och droger. På riskettan ska du inte göra något prov men du måste vara närvarande och delaktig i diskussionerna för du ska bli godkänd. Gabriels Trafikskola erbjuder riskettan hos våran trafikskola i Stockholm och trafikskola i Jakobsberg. Boka i Stockholm här och i Jakobsberg här.

 

Hur länge gäller riskettan?

Genomförd och godkänd risketta är giltig i 5 år.

 

Hur lång är riskettan?

Den håller vanligtvis på i ca 3 timmar.

 

Risktvåan

Risktvåan (riskutbildning del 2) eller halkbanan som många känner igen den som är den andra delen i riskutbildningen. Under risktvåan kommer du få köra bil och uppleva riskfyllda situationer med halt vägunderlag. Du kommer ej göra något test under risktvåan men du måstre vara körduglig för att kunna genomföra den. Därför ska du göra risktvåan i slutet av din körkortsutbildning. Under risktvåan ska du göra misstag för att uppleva hur det känns att bland annat få sladd och därför få en annan respekt för bilkörning. Gabriels Trafikskola hjälper dig att boka risktvåan i Stockholm. Kontakta oss här så hjälper vi dig.

 

Hur länge gäller risktvåan?

 

Den gäller i 5 år.

 

Hur lång är riskettan?

 

Den är ca 3-4 timmar lång.