Villkor

Avbokningsregler

 

Avbokning av körlektion skall ske senast arbetsdagen före körlektionen före 12:00. Avbokning skall endast ske via elevcentralen.se, telefon (ej telefonsvarare) eller på plats i trafikskolan. Avbokas en körlektion för sent debiteras fullt pris för körlektionen. Avbokar en elev mycket upprepande gånger förbehåller vi oss rätten att avbryta elevens utbildning.

 

Avbokning av intensivkurs samt 10 körlektioner eller fler ska meddelas senast 14 arbetsdagar före kursstart. Vid sen avbokning av kurs debiteras 50% av kursens/körlektionernas kostnad.

 

Sjukdom

 

Vid sjukdom skall läkarintyg visas för att en utebliven körlektion inte ska debiteras. Vi godtar endast intyg från läkare eller sjukvårdsinstans.

 

Betalning

 

Förskottsbetalning gäller hos Gabriels Trafikskola. Med detta menas att körlektioner och alla andra tjänster från Gabriels Trafikskola ska betalas innan tjänsten genomförs. Betalning sker via kort, swish, delbetalning eller via e-handeln.

 

Giltighetstid

 

Inköp skall förbrukas inom 6 månader från och med inköpsdatum.

 

Provavgifter

 

Provavgifter från trafikverket ingår inte i några av våra paket eller erbjudanden.

 

Person- och kontaktuppgifter

 

Du som elev ansvarar för att dina kontaktuppgifter stämmer. Skulle vi i receptionen ha skrivit fel kontaktuppgifter när du anmälde dig eller skulle du ändra dina kontaktuppgiter är du fortfarande ansvarig för att uppgifterma stämmer. Detta gäller din adress, telefonnummer samt e-post.

 

Öppet köp & bytesrätt

 

Gabriels trafikskola har ej öppet köp på sina tjänster och produkter.

 

Ångerrätt E-handel

 

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från och med att du har fått en vara levererad till dig. Detta står i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Ångerrätten i distansavtal gäller inte om:

  • Tjänsten har påbörjats under ångerfristen
  • Produkten kan inte ångras om den är i ett sämre skick eller om den är gammal att värdet har minskats.

 

Observera att ångerrätten endast gäller vid köp via E-handel och inte på plats hos Gabriels Trafikskola.

 

Avtalsförändringar

 

När vi ändrar på avtalet kommer du att få ett meddelande om detta. I detta fall behöver du godkänna villkoren igen även om du har gjort det tidigare. Var god läs villkoren noga för att vara medveten om förändringarna.

 

Avvikelser

 

Vi reserverar oss för att villkoren kan vara annorlunda i samband med prisändringar, kampanjer, realisationer eller förändring av paket.

 

§ FORCE MAJEURE

 

Gabriels Trafikskola friskriver sig från avtalets åtaganden då saker som står utanför vår makt som yttre och extrema faktorer som vi som företag inte kunnat räkna med eller förutse och därmed inte kan genomföra våra tjänster och göra en återbetalning eller stå för ersättningskrav från kunden.

 

 

Fast pris

 

Elever som  köpt paketet Fast pris: ni ska ha köra minst 3 körlektioner i veckan och max 6 körlektioner i veckan. Utbildningen ska pågå på mellan 4-8 veckor. Planeringen är att vi bokar först 25 körlektioner och bokar fler körlektioner ut efter behov. Avbokas körlektioner för sent debitereas körlektionen med fullt pris på 1 390 kr.

 

Effektivitetsutbildning och tempolektioner

 

Körlektioner i paketen effektivitetsutbildning och tempolektioner skall genomföras varje dag. Måndag – fredag.

 

Bokning av prov

 

Trafikskolan bokar uppkörning och teorprov åt dig på trafikskolans kod. Detta betyder att du gör proven på trafikskolans namn. För att vi ska kunna boka detta behöver du följa lärarens rekommendationer för antal körlektioner som behövs för att du ska bli godkänd på alla moment i utbildningsplanen.

 

Planering

 

Vi är i oftast, beroende på säsong, fullbokade 3-8 veckor framåt. Efter den initiala planeringen av dina körlektioner kommer du att få en estimering efter 4 körlektioner på om ditt paket kommer att räcka för att ta körkortet. Skulle din estimering betyda fler körlektioner behöver du boka dessa omgående för att undvika avbrott i din utbildning. Väljer du att inte göra detta kan vi inte garantera en kontinuitet i din utbildning.

 

Jag har läst och tagit del av informationen och villkoren och är fullt införstådd i samband med köp av produkter och tjänster från Gabriels Trafikskola AB.